مزیتهای دوران آشنایی قبل از ازدواج با همسر یکی از موضوعات مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. در این مقاله به بررسی برخی از این مزایا و معایب میپردازیم.
یکی از مزایای اصلی دوران آشنایی قبل از ازدواج، این است که افراد فرصتی برای آشنایی و شناخت بهتر از همسر آینده خود پیدا می کنند. طی این دوران، دو نفر فرصت مییابند تا در کنار هم به نوعی روزانه یا هفتگی چند ساعت زندگی کنند و ببینند تا چه حد شباهت و تفاوت داشته، با هم گفتگو کرده و بهتر کنار یکدیگر بودن را قبل از قطعی شدن جواب خود تجربه کنند. این فرصت به طرفین اجازه میدهد تا احساسات، اعتقادات، مقدار تحمل و سایر جنبههای مهم را در مورد همدیگر بیشتر بفهمند. این مزیت کمک زیادی قبل از ازدواج به آنها می کند.
آشنایی با رفتار و شیوه زندگی همسر آینده هم یکی دیگر از مزایای دوران آشنایی است. قبل از ازدواج، دو نفر میتوانند با همدیگر رفت و آمد کنند و با روزمرگی های همدیگر بیشتر آشنا شوند. این کار میتواند به دستیابی به تعادل در زندگی روزمره، کارها و مسائل مالی قبل از جدی شدن کمک کند. که ببینید چقدر می توانید این مسائل را مدیریت کرده و برای همدیگر وقت بگذارید، آشنایی با رفتار و شیوه زندگی همسر آینده میتواند به سازماندهی بهتر زندگی مشترک و تعیین اولویتها و طرحهای مشترک کمک کند.
همچنین، دوران آشنایی قبل از ازدواج میتواند به تشکیل پیوند و صمیمیت بهتری بین زوجین کمک کند. طی این دوران، دو نفر میتوانند زمان بیشتری را با یکدیگر سپری کنند و از تجربیات مشترک لذت ببرند. این ارتباط نزدیک میتواند به تعاملات بهتر و صمیمی تر در زندگی مشترک و زمینهساز برای رشد رابطه عاطفی باشد.
دوران آشنایی قبل از ازدواج همچنین به جلوگیری از ورود به رابطه ازدواجی نامناسب کمک میکند. با آشنایی قبل از ازدواج، طرفین میتوانند به راحتی مشکلات و نقاط ضعف را شناسایی کنند و تصمیمات صحیح تری در مورد زندگی با هم بگیرند. این موضوع میتواند به آرامش روحی و خشنودی در ازدواج کمک کند.
دوران آشنایی قبل از ازدواج با همسر، به طور معمول، به فرصتی برای آن دو نفر میدهد تا یکدیگر را بهتر بشناسند و با نیازها، ارزشها و شخصیتهای همدیگر آشنا شوند. اما عدم داشتن این دوره آشنایی قبل از ازدواج، نیز معایبی برای زندگی مشترک دو نفر به وجود میآورد که در زیر به برخی از آنها میپردازیم:
۱_ کمبود اطلاعات: عدم دوران آشنایی قبل از ازدواج باعث کمبود اطلاعات درباره همدیگر میشود. این موضوع میتواند به عدم فهم و درک صحیح از نیازها و خواستههای همدیگر منجر شده و منجر به بروز ناهماهنگیها در زندگی مشترک شود.
۲_ تفاوت بین فاکتورهای مهم زندگی: زمانی که دو نفر به صورت ناگهانی و بدون دوران آشنایی ازدواج میکنند، احتمال بروز تفاوتها در برخی فاکتورهای مهم زندگی افزایش مییابد. تفاوت در مسائلی که با هم گفتگو نکرده و بررسی نشده اند، مثل: مسائل مالی، بچه داشتن یا نداشتن، اعتقادی, تعاملات با خانواده ها، تصمیمگیری های حیاتی و چالشهای روزمره و… می تواند باعث این موارد شده که اگر افراد مهارت حل مسئله را ندادند وارد بد دردسری می شوند.
۳_ عدم تطابق شخصیتی: نداشتن دوران آشنایی قبل از ازدواج میتواند منجر به عدم تطابق شخصیتی بین همسران شود. این موضوع میتواند تنشها و درگیریها در زندگی مشترک را افزایش دهد.
۴_ کمبود تجربه: عدم داشتن دوران آشنایی قبل از ازدواج منجر به کمبود تجربههای مشترک میشود. تجربههای مشترک در زندگی روزمره، مانند مسافرتها، فعالیتهای مشترک و غیره، میتواند به تقویت روابط و بهبود زندگی زناشویی و شناخت بهتر کمک کند، اما عدم دوران آشنایی قبل از ازدواج میتواند این تجربهها را محدود کرده و حتی حذف کند و بعد از ازدواج افراد متوجه عادت های بد رفتاری همسر خود شده و مشکلات زیادی را برای خود بوجود آورند.
۵_ عدم شناخت درست از رفتارها: دوران آشنایی قبل از ازدواج به افراد امکان میدهد رفتارها و واکنشهای احتمالی همدیگر را در مواقع مختلف دیده، شناخته و تصمیم گیری کنند براساس آن رفتاری که در موقعیت های مختلف دیده که من میخواهم با این فرد و این رفتار تا آخر عمر باشم، یا لازم است از متخصص کمک گرفته و رفتار را بهبود دهیم! عدم داشتن این دوره میتواند باعث ناراحتی و تعارضات ناشی از عدم آگاهی از رفتارهای همدیگر شود.
به طور خلاصه، عدم داشتن دوران آشنایی قبل از ازدواج میتواند معایبی برای زندگی مشترک دو نفر ایجاد کند. کمبود اطلاعات، تفاوت بین فاکتورهای مهم زندگی، عدم تطابق شخصیتی، کمبود تجربه و عدم شناخت درست از رفتارها برخی از این معایب هستند. بنابراین، توصیه میشود که قبل از ازدواج، به دوران آشنایی با همسر مورد نظر اهمیت داده شود و بررسی شود که طرف مقابل ملاک های شما را دارد یا خیر و چه میزان از این ملاک ها را و به چه شکلی دارد ؟!
مرکز مشاوره و امور روانشناختی رهبان
علی یزدی نژاد | ارشد مشاوره خانواده