ویژگی های رابطه عاطفی سالم و سازنده چیست ؟

رابطه عاطفی یکی از اصلی ترین اتفاقات زندگی است که روی رشد زندگی ما و جنبه های مختلف آن اثر زیادی می گذارد، اگر رابطه سالمی داشته باشیم، باعث پیشرفت و در غیر این صورت باعث آسیب ما می شود.

پس مهم است که در انتخاب خود دقت کرده و بدانیم رابطه خوب چه ویژگی هایی دارد و لازم است به چه چیزی توجه کنید، ۳ مولفه مهم در انتخاب شریک عاطفی صمیمت، تعهد و شریک جنسی است. و لازم است همه اینها در رابطه شما وجود داشته باشد وگرنه با انواع عشق های مشکل دار در صورت وجود نداشتن حتی یکی از این مولفه ها رو به رو می شوید.

به این نکته هم توجه کنید که شروع رابطه عاطفی ممکن است ساده باشد، اما حفظ و نگهداری از آن کار ساده ای نبوده و نیاز به مراقبت، توجه، رسیدگی داشته تا از دست نرود.

حال لازم است نشانه های یک رابطه عاطفی ناسالم را بشناسید، تا در صورت وجود مشکل از متخصص کمک بگیرید، این نشانه ها عبارتند از :

بی احترامی کردن:

بی احترامی در رابطه شکل های متفاوتی دارد، مسخره کردن نظرها و اعتقادات طرف مقابل، تحقیر کردن دیگری، بی توجهی به نظرات هم از انواع بی احترامی ها هستند.

• حرف های شما اغلب به دعوا ختم می شود و هم صحبت خوبی برای هم نیستید.در اصل در این روابط افراد باهم صمیمی نیستند، در مورد مشکلات باهم بحث نمی کنند و از بحث کردن فرار کرده و انتظار دارند که طرف مقابل ذهن شان را بخواند.

• در رابطه شما اعتماد متقابل وجود ندارد و دو طرف تمایل دارند که بعضی مسائل را از هم مخفی کنند، یا فکر می کنند که طرف مقابل اینکار را انجام می دهد. و درباره تجربه، احساسات و خاطرات خود حرف نمی زنند.

• هر لحظه و هرجا لازمه که با شریک خودت در تماس باشید و بهش گزارش بدهید که کجا بوده و چه کاری انجام می دهید.

• تنها نیازها، حرف ها و خواسته های یک نفر از شما مورد توجه قرار می‌گیرد. و طرف دیگر حس خوبی ندارد.

• یکی از شما روی دیگری کنترل دارد:

این کار ممکن است با تهدید یا دخالت های دیگر صورت گیرد و با دور کردن فرد از  خانواده، دوستاش، به کاهش دادن روابط اجتماعی آن و قطع دسترسی به منابع مالی از این اقدامات هستند.

• حس می کنید که تعهد در رابطه شما وجود ندارد.

• فضای شخصی نداشته و به فضای شخصی شما احترام گذاشته نمی شود.

• از پیشرفت و رشد همدیگر حمایت نمی کنید.

استقلال، توجه، برابری، مهربانی، مسئولیت پذیری، پشتیبانی، حمایت، گوش شنوا بودن در رابطه شما اصلا نیست.

• خواسته ها و نیازهای خودت را به راحتی بیان نمی کنید و نمیتوانی بگویی.

اگر به نظرت لازم است طرف مقابل در مواردی تغییر کرده و فکر می‌کنید که در حال مقاومت است حتما بررسی کنید با متخصص که چه چیزی بوده و نیاز به تغییر دارد یا تا چه اندازه مهم و تاثیر گذار است.

• روابط ما گاهی با این نشانه ها و نشانه هایی که در ادامه گفته می شود به مرور زمان به سمت نابودی پیش می روند. نشانه های مثل : خیانت، بی صداقتی، ترس، سوءاستفاده عاطفی و مالی، آزار جسمی، مسخره کرده، توهین کلامی، تهدید، استرس و…

در این رابطه دائم نگران برخوردهای طرف مقابل هستید و احساسات و افکارتان را پنهان می کنید.

در روابط سالم این موارد وجود ندارند و به جای موارد قبل به همدیگر احترام متقابل گذاشته ، در کنارهم احساس امنیت می کنند، راحت با همدیگر حرف می زنند و احساسات خود را انتقال داده و ابراز می کنند، فضای شخصی داشته، از همدیگر حمایت می کنند و در نهایت زوج ها استقلال عمل دارند یعنی اینکه هر ثانیه را کنار هم نمی گذرانند و زندگی و اهداف و برنامه های خارج از رابطه خود را حفظ می کنند و لازم است شریک شما از دیدن دوستان، خانواده و داشتن سرگرمی های جداگانه از شما حمایت کند نه برعکس این ماجرا.

اگر این موارد و یا حتی موضوعی بود که برای شما اذیت کننده بوده و نمی دانید که لازم است به آن توجه کنید یا خیر، مشاوره در زمینه رابطه عاطفی به شما کمک می کند تا بهتر تصمیم بگیرید و راهکارهایی در این زمینه به شما آموزش می دهد، پس بررسی کردن رابطه از این لحاظ می تواند کمک کننده باشد.

علی یزدی کارشناس ارشد مشاوره خانواده

مرکز مشاوره و امور روانشناختی رهبان

مطالب مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
Call Now Button