۲۵ موضوع برای شناخت خواستگار (چطوری خواستگارمو بشناسم؟)

همه ی ما موضوعاتی داریم 

ما لیستی از ۲۵ موضوع تهیه کرده ایم که میتواند نمایان گر تفاوت های اساسی در شخصیت های شما باشد و باعث ایجاد تعارض شود. شاید هم نشانگر تفاوت های اساسی در نیازهای سبک زندگی تان باشد که آن نیز ممکن است زمینه ساز تضاد باشد. نیازهای سبک زندگی پایه گذار هویت شما هستند و نشان می دهند که شما به عنوان یک فرد، چه کسی هستید.

این تمرین فرصتی برای آشنایی با یکدیگر به روش های جدید است و به شما کمک می‌کند که منابع بالقوه ی تعارض در طول رابطه را شناسایی کرده و درباره ی آنها کنجکاوی کنید نگاهی به هر کدام از موضوعات بیندازید و سه تا پنج موردی که توجه تان را جلب می‌کند انتخاب کنید و احساسات خود را درباره ی هر کدام بنویسید آیا فکر می‌کنید که همین الان هم این موضوع، یک تعارض مهم است؟ آیا فکر می‌کنید در آینده، این موضوع ممکن است منبع تعارض باشد؟ قرار است راجع به این موضوعات، در قرار ملاقات تان صحبت کنید. پس وقت کافی برای رسیدگی به موضوع را در نظر بگیرید. برخی از زوج ها تصمیم گرفتند تا همه ی موضوعات را بررسی کنند و احساسات خود را درباره ی هر کدام بنویسند. آن چیزی را انجام دهید که منطقی به نظرتان می رسد. به یاد داشته باشید که در نهایت به دنبال درک درست دنیای درونی شریک زندگی خود هستید و میخواهید با هم معنای مشترک ایجاد کنید برای مثال:  اگر وقت شناسی برای شریک زندگی تان مهم است و شما فکر می‌کنید اگر زیر یک ساعت تأخیر داشته باشید یعنی سروقت هستید، بحث کنید که چرا وقت شناسی این قدر برای هر یک از شما است یا نیست. در زیر هر هیجان قوی معمولاً داستانی نهفته است، آماده باشید که داستان‌های خود را برای یکدیگر بگویید و در جست و جوی درک و خردی باشید که در مدیریت ماهرانه و مشفقانه ی تعارض‌ها، یاری تان کند.

در هنگام فکر کردن به نیازهای خود، از جملات مثبت استفاده کنید. آن چیزی را که می‌خواهید عنوان کنید نه آنچه نیاز ندارید یا نمی خواهید. سعی کنید آن نیاز مثبت را تا آنجا که می‌توانید، جزئی و خاص عنوان کنید. این نکته دستورالعملی برای دستیابی به موفقیت است برای مثال من می‌خواهم به من احترام بگذاری خیلی کلی است، بهتر است بگویید: (( دوست دارم وقتی شام می خوریم تلویزیون را خاموش کنی و گوشی را کنار بگذاری تا بتوانیم با هم صحبت کنیم)).

کشف کنید و برای بحث آماده باشید 

• بدانید که از چه جهاتی شبیه به هم هستیم و از چه جهاتی با هم فرق 

داریم. 

• چگونه میتوانیم خودمان را با این تفاوتها وفق دهیم و آنها را بپذیریم 

• آیا اختلافاتی وجود دارد که نمی توانیم بپذیریم ؟ 

۱. تفاوت در نظافت و سازماندهی:

ممکن است کسی مرتب و منظم باشد؛ در حالی که برای دیگری، نظم چندان مهم نیست و مقداری آشفتگی، برایش اهمیتی ندارد.

۲. تفاوت در وقت شناسی:

یک نفر همیشه به موقع یا زود می‌رسد و دیگری درباره ی زمان خیلی جدی نیست و گاهی دیر میرسد.

۳. تفاوت در اجرای وظایف و انجام دادن کارها:

ممکن است یک نفر چند وظیفه داشته باشد و هم زمان کارهای زیادی انجام دهد و دیگری دوست دارد در هر زمان، روی یک چیز متمرکز شود.

۴. تفاوت در احساسات : 

یک نفر عواطفش را بسیار ابراز می‌کند و دیگری خیلی ابراز گر نیست. ممکن است یکی از آن دو، برای احساسات همسرش بیشتر از دیگری ارزش قائل شود و دیگری بیشتر عمل گرا باشد تا این که برای کشف احساسات خود درون نگری کند.

۵. تفاوت در میزان وقت گذرانی با همدیگر، در برابر جدا و تنها بودن:

یکی از همسران زمان بیشتری برای تنهایی می خواهد و دیگری بیشتر دوست دارد که با همسرش باشد. این‌ها نشان دهنده ی تفاوت های اساسی در تمایل به خودمختاری یا وابستگی به یکدیگر است.

۶. تفاوت در سطح بهینه ی میل جنسی: 

یک نفر اغلب بیشتر از دیگری میل به فعالیت جنسی دارد.

۷.  تفاوت در صحبت کردن درباره ی زندگی جنسی:

یک همسر می خواهد درباره ی زندگی جنسی صحبت کند تا بتواند به مرور زمان، آن را بهتر کند؛ در حالی که دیگری ترجیح می‌دهد این بخش از زندگی اش به صورت خودجوش و ناشناخته باقی بماند.

۸. تفاوت در امور مالی:

یک نفر از نظر اقتصادی بسیار محافظه کار ، نگران و برنامه ریز است ؛ در حالی که دیگری می‌خواهد پول بیشتری خرج کند و فلسفه ی او ، زندگی در زمان حال است.

۹. تفاوت در ماجراجویی:

یکی از آن دو حادثه جو است و به پذیرش خطرات هنگام وارد شدن به دنیایی ناشناخته میل دارد؛ اما دیگری محتاط تر و مخالف خطر کردن است و می خواهد هر ماجرایی را از قبل انجام دهد تا برنامه ریزی شده و پیش بینی پذیر باشد.

۱۰. تفاوت در احترام به خویشاوندان:

یکی از آن دو استقلال بیشتری را در ارتباط با اقوام دنبال می‌کند و دیگری خواستار نزدیکی و ارتباط بیشتر با آن هاست.

۱۱. تفاوت در نحوه ی پرداختن به کارهای خانه و مراقبت از کودکان:

یک همسر تقسیم کار برابر را می‌خواهد ؛ در حالی که دیگری با این اصل موافق نیست یا احساس می‌کند این کار واقع بینانه نیست.

۱۲. تفاوت در نحوه ی بحث درباره ی اختلاف نظرها:

یک نفر می‌خواهد بتواند به صورت آشکار مبارزه کند و تا حد ممکن احساسات خود را بیان کند؛ در حالی که ممکن است دیگری بدون برخورداری از احساسات بسیار، به رویکردی عقلانی، آرام و منطقی تر هنگام درگیری نیاز داشته باشد.

۱۳. تفاوت در ابراز خشم :

یک همسر در ابراز و دریافت خشم راحت تر است و برای بیان خشم خود نیاز به آزادی بیشتری دارد و به راحتی عصبانی می شود؛ اما دیگری عقیده دارد که خشم، بالقوه مخرب است و حرمت ها را می شکند. او بیشتر دوست دارد که عصبانیت عمدتا از تعاملاتشان حذف شود و احتمال زیاد تری هست که خودش خشم و حتی کینه را در درون بپرورد.

۱۴. تفاوت در نحوه ی تربیت و نظم و انضباط در کودکان:

یکی از را آن دو تمایل دارد که نسبت به فرزندان سخت گیرتر باشد و معتقد است که احترام گذاشتن به کودکان ضروری است؛  در حالی که دیگری بر همدلی و درک کودکان تأکید می‌کند و فکر می‌کند کودکان باید آزادی داشته باشند و از نظر عاطفی به والدین خود نزدیک باشند

۱۵. تفاوت در نحوه ی مقابله با غم و اندوه:

یک نفر ترجیح می دهد لحظات غم و اندوه یا ناامیدی را نادیده بگیرد به فکر حل مسئله باشد و با اقدام عملی ” زندگی را پشت سر بگذارد” ؛ در حالی که دیگری می خواهد این امکان را داشته باشد که درباره ی غم و اندوه صحبت کند، کسی به او گوش دهد و با او همدلی کند.

۱۶. تفاوت در سطح فعالیت مورد علاقه:

یک نفر می خواهد که بسیار فعال باشد؛ در حالی که دیگری حالت‌های آرام و کم تحرک را ترجیح می‌دهد.

 ۱۷. تفاوت در معاشرت:

یک نفر برون گرا و اجتماعی تر است و از بودن در کنار مردم انرژی می‌گیرد؛ در حالی که دیگری، از بودن در کنار مردم خسته می‌شود و در تنهایی انرژی می گیرد.

۱۸. تفاوت در نفوذ و قدرت:

یک همسر ترجیح می‌دهد در هر تصمیم احتمالی، مسلط تر باشد؛ در حالی که دیگری برابری قدرت را ترجیح می‌دهد.

۱۹. تفاوت در جاه طلبی و اهمیت دادن به کار:

یکی از آن دو،  به مراتب جاه طلب تر است و گرایش بیشتری به کار و موفقیت دارد؛  در حالی که دیگری بیشتر روی کیفیت زندگی خانوادگی و تفریح با شریک زندگی تمرکز دارد.

 ۲۰. تفاوت در احترام به دین و معنویت: 

یکی از آن دو، به فعالیت‌های معنوی یا ارزش‌های دینی بیش از دیگری ارزش می‌گذارد.

 ۲۱. اختلاف نظر درباره‌ی مصرف مواد مخدر و الکل:

دیدگاه یکی نسبت به دیگری، بی قید تر و سهل گیرانه تر است.

۲۲. اختلاف در استقلال:

یکی از دو همسر در مقایسه با دیگری،  احساس نیاز بیشتری برای مستقل بودن دارد تا این که به دیگری وابسته باشد.

۲۳. تفاوت در هیجان خواهی:

یکی از آن دو، نیاز بیشتری برای داشتن زندگی هیجان انگیز یا پرماجرا، نسبت به دیگری احساس می کند.

۲۴. تفاوت در وفاداری:

در حال حاضر یا در گذشته، حد و حدود وفاداری جنسی و عشقی از دید هر کدام، ممکن است متفاوت باشد.

۲۵. تفاوت در میزان تفریح و سرگرمی:

یکی از آن دو تمایل دارد جدی باشد و زیاد به مفهوم “تفریح” فکر نمی کند؛  در حالی که دیگری بازیگوش تر است و زیاد جدی نیست.

این موضوعات کمک کرده تا به شناخت بهتری از خودتان و همدیگر رسیده و بدانید در چه مواردی اختلاف نظر و تفاوت دارید تا بتوانید براساس اهمیت و نوع تفاوت و میزان آن خودتان آن را پذیرفته یا از متخصص برای بررسی دقیق تر و اینکه مشکلات بیشتری این موضوع ایجاد می کند یا خیر، کمک بگیرید.

منبع: کتاب هشت قرار ملاقات | از جان گاتمن

علی یزدی کارشناس ارشد مشاوره خانواده

مرکز مشاوره و امور روانشناختی رهبان

مطالب مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
Call Now Button